WLM Icon
Met ingang van 1 januari 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Essentials. Windows Live Mail (WLM) is daar een onderdeel van. Dit betekent niet dat je na 1 januari er geen gebruik meer van kan maken want de mail wordt dan nog gewoon verzonden en ontvangen net zoals nu het geval is. Alleen worden er geen (beveiligings)updates meer voor uitgebracht. Mocht er dus een lek worden ontdekt waardoor kwaadwillenden de computer kunnen infecteren of hacken dan doet Microsoft daar niets meer mee.

Wanneer met meerdere adresboeken wordt gewerkt of uw bedrijf heeft een server dan is de vraag welk adresboek Outlook gebruikt bij een nieuw e-mailbericht. Stel zelf uw primaire adresboek in en bespaar tijd.

 • Open >> Microsoft Outlook
 • Kies in de menubalk voor >> Extra >> Adresboek • De adresboeken van Outlook worden geopend
 • Kies in de menubalk voor >> Extra >> Opties • Er verschijnt een scherm >> Adressering
 • Klik op het keuzemenu bij >> De volgende adreslijst eerst weergeven • Selecteer het gewenste adresboek
 • LET OP: de andere adresboeken zijn nog steeds te benaderen. Er wordt met deze handeling dus geen functionaliteit uitgeschakeld • Het resultaat: bij een nieuwe mail wordt bij het klikken op de knop >> Aan het zojuist ingestelde adresboek getoond

© 2014-06-06 Helpdesk-aan-Huis

Foutcode binnen Outlook

Foutcode Omschrijving link programma
0x8004010F

Uitgaande mail wil niet meer worden verzonden.

Wanneer het een beschadigde database met IMAP functie betreft kan het email-adres worden worden verwijderd en daarna weer opnieuw worden toegevoegd.

http://www.opgelost.net/?p=371 Outlook 2010
       
       
       
       
       
       
       
       

Hieronder een stukje uitleg over het verzenden van je bericten wanneer je je laptop meeneemt buitenshuis. Het maakt dan niet uit of je naar het buitenland toe gaat of op het netwerk van de buren gaat zitten. Zodra je op het netwerk zit van een andere provider dan die bij jou thuis, moet je waarschijnlijk iets aan je mail instellingen veranderen om je berichten te kunnen versturen. Wat je moet veranderen staat hieronder beschreven. Deze instellingen zijn misschien iets trager maar eenmaal ingesteld, zal je nooit meer problemen hebben met het versturen van je mail (tenzij er een storing is natuurlijk)

Het binnenhalen van je mail zal geen probleem zijn. Het verzenden waarschijnlijk wel. Even een korte uitleg.
Zodra je een bericht verstuurd, kijkt je mailprogramma met welke provider je op dat moment een internetverbinding hebt. Wanneer deze overeenkomt met de uitgaande mailserver (SMTP) in het programma dan gaat het goed en wordt hij gewoon verzonden. Bijvoorbeeld je hebt een modem van ziggo en je mailserver is smtp.ziggo.nl. Dan is het dus geen probleem.
Wanneer je bijvoorbeeld ook een kpn mail-account hebt dan wordt deze automatisch binnengehaald en ook verzonden zolang bij dat account maar als uitgaande server staat dat dat moet verlopen via de mailserver van Ziggo.
Maar ga je nu met je laptop naar het buitenland dan kennen ze daar geen Ziggo of KPN. Daar hebben ze binnen je mailprogramma een oplossing voor bedacht:

 • Je opent de eigenschappen van het account waar je de eigenschappen van wilt wijzigen.
 • Klik op het tabblad 'servers'
 • Zorg dat bij de uitgaande mail (SMTP) de uitgaande mailserver van dezelfde provider staat als van je inkomende mailserver. Wat de naam is kan je altijd terugvinden op de site van die provider.
 • Bijna onderaan zie je staan 'server voor uitgaande email'. Zet daar het vinkje aan bij de optie om te verifieren.
 • Klik op 'instellingen'.
 • De bovenste optie werkt meestal. Wanneer die niet werkt dan kan je altijd nog de andere opties uitproberen.

Wilt u dat ik dit voor u doe, neemt u dan gerust contact met mij op via telefoonnummer +31 13 543 95 65 of +31 6 1977 69 46.

Mailen kan natuurlijk ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

© Helpdesk-aan-Huis | 12 februari 2015

pam
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

stop-spam-teken_21055106.jpg (338×333)

Hoe kan je controleren of een bericht nep is of niet?

Dat is afhankelijk van het mailprogramma wat je gebruikt. Wanneer je op de link gaat staan zonder erop te klikken wordt meestal onderin de systeembalk van het programma de link weergegeven. Soms staat daar hele vage links of urls die niets met de organisatie te maken hebben. Dan weet je al dat het nep is? Soms verschijnt er een klein venstertje naast de pijl. Daar geldt hetzelfde voor. Dat de naam van de afzender normaal lijkt, is nog geen garantie dat de mail betrouwbaar is.

Ook kunnen alle ander verwijzigingen je wel naar betrouwbare site sturen. Het gaat dus vooral om de link waarvan ze graag willen dat jij erop klikt.

Twijfel je aan de betrouwbaarheid. Klik dan niet.

 

® Helpdesk-aan-Huis

Zeker, er zijn tal van dingen die je moet overwegen over uw gezondheid. Volgens de statistieken, ongeveer 35% van de gezinnen te kopen medicijnen online. Laten we discussiëren over duikers remedies. Hieronder zijn zeven stappen over "viagra 100mg". In deze laatste dagen veel mensen zoeken naar de exacte zin "" op Google. Duikers bedrijven omschrijven het als "". Verharding van de slagaders kan bijdragen tot erectiestoornissen. Als u onaangenaamheden hebben het krijgen van een erectie, is het wezenlijke van een gecertificeerd arts te bezoeken voor het kopen van elke vorm van behandeling. Uw sex therapeut kan soms uw dosis veranderen om bewust je een perfect resultaat te krijgen.

Subcategorieën

Thunderbird is een gratis, open-source, platformonfhankelijke toepassing voor het beheren van e-mail en nieuwsfeeds. Het is een lokale (in plaats van een webgebaseerde) e-mailtoepassing die krachtig maar toch eenvoudig te gebruiken is. Zie de pagina Thunderbird-functies voor een opsomming van de nieuwe functies die in de meest recente versie zijn opgenomen.

Windows Live Mail is een e-mailclient die onderdeel uitmaakt van Windows Live Essentials, waardoor het samen met Messenger en andere programma's in een pakket te downloaden is via de downloadpagina van Windows Live. Deze applicatie kan gezien worden als opvolger van Outlook Express (XP) en van Windows Mail (Vista).

Windows Live Mail ondersteunt de servertypen POP3, IMAP en HTTP. Daardoor is deze e-mailclient geschikt voor e-mailsystemen zoals Hotmail, Gmail en e-mail van AOL.

Nieuwsgroepen en RSS-feeds (uit Internet Explorer) worden ondersteund.

De aanduiding Windows Live Mail is in het verleden ook gebruikt voor de web-gebaseerde e-mailservice Hotmail, inmiddels Outlook.com.

Windows Live Mail kan zowel Hotmail-accounts, als Gmail-accounts in één programma samenbrengen.

Outlook is een onderdeel van Microsoft Office