WLM Icon
Met ingang van 1 januari 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Essentials. Windows Live Mail (WLM) is daar een onderdeel van. Dit betekent niet dat je na 1 januari er geen gebruik meer van kan maken want de mail wordt dan nog gewoon verzonden en ontvangen net zoals nu het geval is. Alleen worden er geen (beveiligings)updates meer voor uitgebracht. Mocht er dus een lek worden ontdekt waardoor kwaadwillenden de computer kunnen infecteren of hacken dan doet Microsoft daar niets meer mee.

Het is dus van belang dat er een overstap plaats gaat vinden naar een ander mailprogramma.

 

Wij kunnen u daarbij helpen zonder dat u uw computer hoeft weg te brengen.

 

Er zijn meerdere mogelijkheden.

 1. De meest eenvoudige is om WLM te bevriezen en als archief te blijven gebruiken om de historie te kunnen raadplegen. Het automatisch binnenhalen en versturen van de mail wordt dan uitgeschakeld. Verder worden het adresboek en uw mail- en inloggegevens overgezet naar het nieuwe emailprogramma. Helpdesk-aan-Huis adviseert en gebruikt hiervoor Thunderbird (Tb) omdat deze platformaonafhankelijk is. De kosten zijn € 20,00.
 2. De tweede bestaat uit optie 1 maar dan wordt ook de oude mail uit WLM mee overgezet naar Tb. Hierbij wordt niet gekeken naar de mappenstructuur zoals die in WLM staat. Alleen die berichten die rechtstreeks in de standaardmappen staan worden meegenomen. De standaardmappen zijn:- Postvak In
  - Postvak Uit
  - Verzonden items
  - concepten
  - prullenbak

  Alle overige mappen hebt u waarschijnlijk zelf aangemaakt en zullen niet worden meegenomen. De kosten zijn € 40,00.
 3. Bestaat uit 1 en 2 maar nu worden ook alle zelf aangemaakte mappen overgezet. Dit gebeurt op basis van mijn uurtarief € 40,00. Alles wat het langer dan 1 uur duurt wordt afgerekend per kwartier met een afronding naar boven.

Wilt u dat u de zorgen uit handen worden genomen, neem dan een vrijblijvend contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even op 013-5439565 of 06-19776946.