Vraag klant: wanneer ik een filmpje op Youtube (of Facebook) af wil spelen op mijn computer dan hoor ik wel het geluid maar is het beeld groen. Hoe kan dit?

 

Oplossing: In dit geval zat het in de software die de beeldscherminstellingen aanstuurt (AMD catalyst). Nadat deze terug is gezet net de fabrieksinstellingen was het probleem opgelost.

 

Situatie: In dit geval ging het om een laptop met Windows 8.1

 

© 25 maart 2015 Helpdesk-aan-Huis

Een klant vroeg aan mij of ik voor hem certificaten aan kon maken die de ING gebruikt voor IDEAL betalingsverkeer. Hieronder volgt de procedure.

 1. Start procedure
 2. Download de juiste OpenSSL versie voor jouw Windows via de link http://slproweb.com/products/Win32OpenSSL.html
 3. Installeer dit programma op je computer
 4. open een cmd-scherm als administrator
 5. ga naar de map C:\OpenSSL-Win64\bin
 6. type in 'openssl' gevolgd door 'enter'
 7. Genereer een ‘RSA private key’ met het volgende commando (gebruik een zelfgekozen
  wachtwoord voor het veld [privateKeyPass] ):
  genrsa –aes128 –out priv.pem –passout pass:[privateKeyPass] 2048
 8. Genereer een certificaat op basis van de ‘RSA private key’ (gebruik hetzelfde wachtwoord
  voor het veld [privateKeyPass] ):
  req –x509 –sha256 –new –key priv.pem –passin pass:[privateKeyPass]
  -days 1825 –out cert.cer
 9. Ga naar https://ideal.secure-ing.com/ideal/logon_ing.do en vul de gegevens in.
 10. Klik op 'profiel' en het tabblad 'beveiliging'.
 11. Blader daar de locatie waar het 'cert.cer' bestand staat en
 12. upload deze.
 13. einde procedure

 

Komt u er niet uit, neemt u dan gerust contact met mij op. Op afstand kan ik dit voor u doen.

© 23 juni 2015 Helpdesk-aan-Huis

Vraag: de updates van Avira lukken heel sporadisch. Hoe kan dat?

Specificaties:

Windows 7 met Avira 14.0.2.286

Antwoord:

Toen ik ging kijken bij een mislukte update kwam ik daar de volgende foutmelding tegen: "Het genereren van de updatestructuur is mislukt. Updatebibliotheek levert fout 537 op."

Ik heb gekeken op het forum van Avira en de volgende optie bleek bij mij de juiste oorzaak te zijn. Bij de proxy-instelling onder de updates bleek het volgende te staan:

Dit is de standaard waarde en is over het algemeen goed. Op het systeem werd geen proxy gebruikt dus ook daar bleek alles juist. Toch heb ik de waarde gewijzigd naar 'Geen proxyserver gebruiken' waarmee het probleem is opgelost.

© 2014-03-08 Helpdesk-aan-Huis

 

Gebruik hiervoor het volgende programma:

ADWcleaner

 

Geprobeerd zonder gewenst resultaat:

 • HitmanPro
 • Combofix
 • Malwarebytes

Link naar gevonden oplossing

© 2013-10-24

Het lukte mij niet om bovengenoemde printer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De reden waarom ik dit wilde was het feit dat hij uit een ander netwerk kwam waar handmatig de netwerkgegevens waren ingevoerd. Op zich niet zo'n ramp, ware het niet dat ook een 4 cijferige code was ingesteld op de printer zelf die niemand wist. Na alles gelezen te hebben op het internet over dit probleem heb ik gebeld met de helpdesk van Brother. Zij begonnen ook direct over het standaard wachtwoord wat ze altijd gebruiken, namelijk 'access'. Helaas was die dus niet het probleem. Uiteindelijk ben ik doorverbonden met de 2e lijn.

 

Deze wisten het ook niet precies maar ik moest op de printer drukken op 'OK+GO+OK' waarna ik in een soort istellngen menu terecht kwam met allerlei codes die na het selecteren van een code en het klikken op 'OK' iets terugzette van het systeem. Helaas wisten zij mij ook niet te vertellen welke code ik moest gebruiken omdat de code die zij noemde niet in mijn lijst voorkwam. Uiteindelijk naar alles zelf te hebben geprobeerd, bleek het code 91 te zijn waarna alles bij mij weer was ingesteld naar de fabrieksinstellingen.

 

© 2014-08-06 Helpdesk-aan-Huis

 

 

Subcategorieën

Synology is een van de grote fabrikanten op het gebied van NAS applicaties. zelf heb ik er twee staan. Één als test en één als testomgeving. Soms ontstaan er 'spontaan' problemen die opgelost moeten worden. Opllossingen die ik gevonden heb plaats ik hier. Dit kunnen eigen oplossingen zijn maar ook oplossingen die ik op het internet heb gevonden.