Vraag: Nadat mijn computer de update heeft uitgevoerd naar Windows 8.1 heeft uitgevoerd krijg ik na een paar minuten de volgende melding:

C:\PROGRA~1\COMMON~1\System\SysMenu.dll
De gespeciceerde module kan niet worden gevonden.
 
Wat kan ik hieraan doen?
 
Helpdesk-aan-Huis zegt: volg de volgende procedure.
 1. Download Auto Runs
 2. Pak deze uit en voer hem uit als administrator.
 3. Ga naar het tabblad 'scheduled tasks'
 4. Klik met de rechtermuisknop op alle geel gemarkeerde regels die het woord 'sysmenu.dll' in zich hebben en verwijder deze.
 5. Start de computer opnieuw op.
 6. Einde procedure.

© 2014-09-02 Helpdesk-aan-Huis

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Windows bijwerken met de nieuwste update zonder verplicht Microsoft-account? Dat kan, al moet je wel even goed opletten tijdens de installatie.

Windows 8.1 zonder Microsoft-account installeren

Tijdens het installeren van de update van Windows 8.1 word je halverwege het installatieproces gevraagd in te loggen met je Microsoft-account. Ogenschijnlijk kun je niet om deze stap heen, wat zou betekenen dat je een nieuw account moet aanmaken als je dat nog niet hebt. Hoogst irritant als je niet van plan bent om gebruik te maken van de online diensten van de softwarefabrikant.

Gelukkig is er een mogelijkheid ingebouwd je bestaande, lokale account te blijven gebruiken. Die optie is echter goed verstopt, dus hebben we de daarvoor relevante stappen er even tussenuit geplukt.

Start procedure

Stap 1.

In het venster Uw account log je in met de gegevens die je tot nu toe gebruikte voor je lokale account, waarna je klikt op Volgende.

 

 

Stap2.

Het volgende venster is bedoeld om je aan te melden bij je Microsoft-account. Heb je dat niet, dan is daarvoor een duidelijk zichbaar linkje aangebracht. Veel minder goed te zien is de link 'Een nieuw account maken' en juist die heb je nodig, dus klik daarop.

 

 

Stap 3.

In het nu getoonde venster kun je een e-mailadres aanmaken voor je nieuwe Microsoft-account. Dat wil je niet, daar is het immers allemaal om begonnen. Klik daarom op de bijna onzichtbare link 'Verdergaan met mijn bestaande account' helemaal onderaan, waarmee je het doel hebt bereikt!

 

Einde procedure

© 2014 Computeridee

Er zijn twee manieren waarop u het scherm met Windows-opstartinstellingen in Windows 8 kunt weergeven:

 • Als u niet bij Windows bent aangemeld, tikt of klikt u op het aan/uit--pictogram Aan/uit--pictogram in het aanmeldingsscherm en houdt u Shift ingedrukt, terwijl u vervolgens op Opnieuw opstarten tikt of klikt.
 • Als u zich al hebt aangemeld:

  1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik achtereenvolgens op Instellingen en Pc-instellingen wijzigen.
   Als u met een muis werkt, wijst u de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar beneden en klikt u achtereenvolgens op Instellingen en Pc-instellingen wijzigen.

  2. Tik of klik onder PC-instellingen op Algemeen.

  3. Tik of klik onder Geavanceerde opstartopties op Nu opnieuw opstarten.

  4. Tik of klik op het scherm Een optie selecteren op Probleem oplossen.

  5. Tik of klik op Opstartinstellingen.

  6. Tik of klik op Opnieuw opstarten.

  7. Kies de gewenste instellingen in het scherm Opstartinstellingen.

  8. Meld u bij uw pc aan met een gebruikersaccount dat administratorbevoegdheden heeft.

  © 2014 Microsoft